2019年高考英语语法练习:倒装句

高考考试网 鲤鱼小编 更新时间:2019-05-20

       临近高考,相信大家都在紧张的复习当中,英语向来是考生们最头疼的一科,今天小编给大家整理了部分倒装句练习题,一起来看看吧!

      1、 that we all went out, lying in the sun.

  A.The weather so fine was B.So fine was the weather

  C.So the weather was fine D.So was fine weather

  2、Under his arm a pair of shoes which he had bought from the shop a few days before.

  A.is B.are C.was D.were

  3、 who had arrested him three times for carrying drugs.

  A.Before George stood the policeman

  B.Before George the policeman stood

  C.Before the policeman stood George

  D.Before George did the policeman

  4、Then we had been looking forward to .

  A.came the hour B.the hour came

  C.comes the hour D.the hour is coming

  5、Only when he started to explain the reason for this.

  A.she realized B.did she realize

  C.she had realized D.had she realized

  6、 succeed in doing anything.

  A.Only by working hard we can

  B.By only working hard we can

  C.Only by working hard can we

  D.Only we can by working hard

  7、Not for a moment the truth of your story.

  A.he has doubted B.he doubts

  C.did he doubt D.he did doubt

  8、Nowhere else in the world cheaper tailoring than in Hong Kong.

  A.a tourist can find B.can a tourist find

  C.a tourist will find D.a tourist has found

  9、Hardly when the bus suddenly pulled away.

  A.they had got to the bus-stop B.they got to the bus-stop

  C.did they get to the bus-stop D.had they got to the bus -stop

  10、Mary doesn’t speak French, and does Joan.

  A.not B.neither C.either D.so

  11、—Do you know Jim quarrelled with his brother? —I don’t know, .

  A.nor don’t I care B.nor do I care

  C.I don’t care neither D.I don’t care also

  12、Not until the early years of the 19th century what heat is.

  A.man did know B.man knew

  C.didn’t man know D.did man know

  13、After that we never saw her again nor from her.

  A.did we hear B.we heard

  C.had we heard D.we have heard

  14、John won the first prize in the contest. .

  A.So he did. B.So did he.

  C.So he did, too. D.So did he, too.

  15、 ,he doesn’t study well.

  A.As he is clever B.He is as clever

  C.Clever as he is D.As clever he is

  16、You can never use my tape recorder. time should you touch that machine.

  A.At no B.At any C.Any D.No

  17、Scarcely the room the phone rang.

  A.I had entered…when B.Had I entered…then

  C.had I entered…when D.have I entered…when

  18、Only save his life.

  A.can the doctor B.the doctor can

  C.will the doctor D.could the doctor

  19、Hardly anybody the boy , because he is rude.

  A.does like B.likes C.do like D.like

  20、So well that the teacher praised her.

  A.she had done her homework

  B.her homework had been done

  C.did she do her homework

  D.she did her homework

  21、Only when to know him will you get along with him.

  A.do you come B.will you come

  C.you come D.you will come

  22、Out , gun in hand.

  A.did he rush B.rushed he

  C.he rushed D.had he rushed

  23、He had promised me to come to the party ,and .

  A.so did he B.so he did C.so he would D.so would he

  24、Into the sky the light blue smoke.

  A.went up B.up went C.did go up D.had gone up

  25、Little about his own life at the meeting.

  A.did he talk B.he talked

  C.he was talking D.had he talked

  26、Under no circumstances first use nuclear weapons.

  A.will China B.China will C.does China D.do China

  27、 taken that examination, she could have passed it .

  A.Were she B.Had she be able to

  C.If she would have D.Had she

  28、 tomorrow , we would put off the match till next Monday.

  A.Should it rained B.Were it to rain

  C.If it would rain D.Had it rained

  29、Look, here .

  A.Mr. Brown comes B.does Mr. Brown come

  C.comes Mr. Brown D.Mr. Brown has come

  30、Often us good advice.

  A.did she give B.she did give

  C.she gave D.she has given

  31、Not until I began to work how much time I had wasted.

  A.didn’t I realize B.did I realize

  C.I didn’t realize D.I realize

  32、Little about his own safety , though he was in great danger himself.

  A.does he care B.did he care

  C.he cares D.he cared

  33、 began our new lesson.

  A.But B.Thus C.Such D.So that

  34、By no means look down upon the poor.

  A.we should B.we should not

  C.do we D.should we

  35、Only when 30 years old to learn English.

  A.was he , did he begin B.he was , he began

  C.was he , he began D.he was ,did he begin

  36、Not once their plan.

  A.did they change B.they changed

  C.changed they D.they did changed

  37、“It’s very hot today.”“ .”

  A.So it is B.So is it C.So does it D.So it does

  38、A fish needs water and without water it will die.

  A.So does a man B.So will a man

  C.So it is with a man D.So is it with a man

  39、They arrived at the farmhouse, in front of which .

  A.sat a small boy B.a small boy sat

  C.is sitting a small boy D.a small boy sitting

  40、Society has changed and in it .

  A.so have the people B.so the people have

  C.the people have so D.have the people so

  【答案】:

  1、B 2、C 3、A 4、A 5、B 6、C 7、C 8、B 9、D 10、B

  11、B 12、D13、A 14、A 15、C 16、A 17、C 18、B19、B 20、C

  21、C 22、C 23、B 24、A25、A 26、A 27、D 28、B 29、C 30、A

  31、B 32、B 33、B 34、D 35、D 36、A37、A 38、C 39、A 40、A

      关注鲤鱼网,可获取更多高考考试资讯。

 

相关推荐:

2019高考政治备模拟题及答案(三)

2019年福建省普通高中学业水平考试科目赋分方法

一分快3